Salut!

Bine ai nimerit pe umila mea pagina electronica, unde imi astern de obicei gandurile. Sper sa iti placa ce vei citii aici si poate, de ce nu, sa te inspire si pe tine. Vizionare placuta!

Citat inspirativ: " Mai bine sa iubesti si sa pierzi decat sa nu iubesti niciodata! "

Etichete

marți, 13 aprilie 2010

Vrem ceva mai bun!

In calitate de eleva al unui liceu din Romania, Tulcea, tin sa- mi exprim parerea libera intr- o societate democratica cu valori egale. Nu pot spune ca sunt o eleva de nota 10 dar nici intr- un caz mai rau. Vreau o educatie adecvata, iar educatia adecvata nu se ofera gratis.
Poate ca inca nu va- ti dat seama ce vreau, dar va voi spune imediat; Vreau ca toti acei profesori ce- si impart vastele cunostinte, sa poata fii multumiti de treaba pe care o fac, de efortul pe care il depun aducandu- ne noua dinaintea picioarelor, scarile catre succes.
Pana la urma, nu se spune ca noi am fi viitorul acestei societati? Desi banuiesc ca prin viitorul acestei societati ma refer la un viitor mai bun si mai deschis spre lucruri ce ne vor aduce bunastarea, noua, profesorilor, cetatenilor din tara pe care o impartim. Isi vor rasplata... nu aceea rasplata pe care o primesc la batranete cand fostii elevi, studenti, le vor arata recunostinta... isi doresc si ei plata lunara pentru a- si putea continua o viata decenta si pentru a continua impartasirea cunostintelor cu drag.
Pana acum am vorbit in numele meu, din perspectiva mea, dar sa punem in evidenta si perspectiva unor oameni mai invatati ca mine:

Ziarul Delta editia << Sambata 27 martie, 2010 >> Sergiu SMOLII

" Foamea i- a scos in strada pe profesori
< " Am stat in clasa moarta de foame. Este normal asa? " > s- a plans o profesoara din municipiu.

In jur de 80 de profesori de la Federatia Spiru Haret au protestat ieri in platoul din Piata Civica pentru ca nu le- au fost achitate salariile din luna februarie. Multi dintre dascali sunt intr- o situatie disperata. Nu mai au ce pune pe masa si nici cu ce- si plati ratele la banca. Din nefericire, in aceasta situatie se regasesc mai bine da 800 de profesori de la scolile tulcene.

DIN NOU AMETITI CU PROMISIUNI

< " Nu a fost aprobata locatia Piata Civica. Ni s- au propus alte trei locatii- Prefectura, Inspectoratul Scolar Judetean sau Finantele Publice. Noi am refuzat propunerea primita. Aici suntem in trecere si discutam despre faptul ca nu s- au primit drepturile salariale pentru februarie. De fapt, se vor primii dupa ce am facut<< n>> demersuri, dupa ce majoritatea nu a dormit nopti intregi. Nu stim cum va fi, insa, se va pronunta pentru 3 sau 4 luni, iar pana atunci nu stim cum se vor descurca acesti oameni" > ne- a declarat liderul FSI Spiru Haret, Mihai Roma.
La protestul din Piata Civica a asistat si fostul inspector general, acualul senator PDL, Ion Bara, care le- a explicat profesorilor cauzele situatiei in care se afla. El le- a dat asigurari protestatarilor ca s- au facut toate demersurile ca situatia sa nu se repete pe viitor. Profesorii au fost asigurati ca isi vor primii salariile in cateva zile. "

Promisiuni, sperante... da, sunt caracteristici ale naturii umane, dar nu ne tin in viata, ne aseamana, ne definesc, dar nu ne pun mancarea pe masa, nu ne platesc datoriile. Oare chiar nu putem iubii trandafirii fara sa ne intepam in spini? Si daca pana la urma nu putem evita spinii, nu ii putem inlatura pentru a ramane doar mirosul dulce? Toti suntem oameni, la fel si profesirii, dascalii... Isi merita si ei viata si la fel si rasplata pentru lucrurile minunate pe care ni le astern in fata ochilor. Vreau un viitor mai bun pentru mine si pentru toti cei asemeni mie.
Nu cer prea mult... doar dreptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu